در موارد نا امنی خواه در سفريا حضر در ازاء هر صلاتی که فوت شود بايد يک بار سجده کرد و آيه مخصوصی را تلاوت نمود و بعد از اتمام سجود آيه مخصوص ديگری را هيجده مرتبه تکرار کرد
حضرت بهاءالله:
1 – " ولكم ولهنّ في الأسفار إذا نزلتم واسترحتم المقام الأمن مكان كلّ صلو'ة سجدة واحدة واذكروا فيها سبحان الله ذي العظمة والإجلال والموهبة والإفضال والّذي عجز يقول سبحان الله إنّه يكفيه بالحقّ إنّه لهو الكافي الباقي الغفور الرّحيم وبعد إتمام السّجود لكم ولهنّ أن تقعدوا على هيكل التّوحيد وتقولوا ثماني عشرة مرّة سبحان الله ذي الملك والملكوت كذلك يبيّن الله سبل الحقّ والهدى وإنّها انتهت إلى سبيل واحد وهو هذا الصّراط المستقيم " (كتاب اقدس – بند 14)
2 – " سؤال : از آيه مبارکه "في الأسفار إذا نزلتم واسترحتم المقام الأمن مکان کلّ صلوة سجدة واحدة" .
جواب : اين سجده قضای نمازی است که در اثنای حرکت و مواقع نا امن فوت شده و اگر در وقت نمازی در جای امن مستريح باشد بايد همان نماز موقوت را به جای آورد و اين حکم که در قضا نازل در سفر و حضر هر دو يکسان است "
(رساله سؤال و جواب، 21)
3 – " سؤال : از آيه مبارکه "و فی الاسفار اذا نزلتم و استرحتم المقام الامن مکان کلّ صلوة سجدة واحدة" قضای نمازی است که به علّت عدم امنيت فوت شده يا به کلّی در سفر صلات ساقط است و سجده بجای آن است.
جواب : اگر وقت صلات برسد و امنيت نباشد بعد از وصول به مکان امن هر قدر فوت شده به جای هر يک يک بار سجده نمايد و بعد از سجده اخيره بر هيکل توحيد نشسته ذکر معهود را قرائت نمايد. در سفر اگر موقع امن باشد صلات ساقط نه " (رساله سؤال و جواب، 58)
4 – " سؤال : پس از نزول و استراحت هر گاه وقت صلات باشد صلات معيّن است و يا بايد در عوض صلات سجده نمايد. جواب : جز در مواقع ناامن ترک صلات جايز نه " (رساله سؤال و جواب، 59)
5 – " سؤال : هر گاه سجده صلوات فائته متعدّد باشد تعدّد ذکر بعد از سجده لازم است يا نه.
جواب : بعد از سجده اخيره خواندن ذکر معهود کافی است به تعدّد سجده تعدّد ذکر لازم نه " (رساله سؤال و جواب، 60)
6 – " سؤال : در حضر اگر صلات فوت شود عوض فائته سجده لازم است يا نه.
جواب : در جواب سؤالات قبل مرقوم اين حکم که در قضا نازل در سفر و حضر هر دو يکسان است "
(رساله سؤال و جواب، 61)
بیت العدل:
1 – " معافيت از صلات در مواقعی است که ناامنی به حدّی باشد که اداء صلات ر برای نمازگزار غير ممکن سازد . اين معافيت هم در سفر و هم در حضر قابل اجرا است و باعث می شود تا قضای نمازهائی که به خاطر عدم امنيت فوت شده به جا آورده شود . جمال مبارک تصريح فرمودهاند که در سفر اگر موقع امن باشد صلات ساقط نه (سؤال و جواب ، فقره ٥٨) . فقرات ٢١ ، ٥٨ ، ٥٩ ، ٦٠ ، و ٦١ رساله (سؤال و جواب) اين موضوع را مبسوطاً بيان می کند " (كتاب اقدس – شرح 21)