امساک از اکل و شرب از طلوع تا غروب
آفتاب واجب است
حضرت بهاءالله:
1 – " يا قلم الأعلى قل يا ملأ الإنشآء قد كتبنا عليكم الصّيام أيّاما معدودات ... كفّوا أنفسكم عن الأكل والشّرب من الطّلوع إلى الأفول إيّاكم أن يمنعكم الهوى عن هذا الفضل الّذي قدّر في الكتاب " (كتاب اقدس – بند 16-17)
بیت العدل:
1 – " صوم و صلات دو رکن از ارکان شريعت اللّه است . جمال اقدس ابهی در يکی از آثار مبارکه می فرمايند که احکام صلات و صوم را جهت تقرّب مؤمنين به بارگاه الهی نازل فرمودهاند . حضرت وليّ امراللّه در مورد ماه صيام که در آن از طلوع تا غروب آفتاب بايد از اکل و شرب امساک نمود چنين می فرمايند : ايّام صيام ...اساساً دورهای است برای تفکّر و دعا و تجديد قوای روحانی ، دورهای که شخص مؤمن بايد بکوشد تا صفای باطن که لازمه حيات معنوی است در او حاصل شود و نيروهای روحانی را که در ذاتش نهفته است قوّت و طراوت بخشد . بنا بر اين حقيقت و مقصد صيام اصولاً امری است روحانی . صوم رمزی است از کفّ نفس و تذکاری است برای اجتناب از هواهای نفسانی و شهوانی . (ترجمه) صوم بر همه افراد اهل بهاء از پانزده تا هفتاد سالگی فرض است . خلاصهای از جزئيّات مربوط به حکم صوم و معافيت افراد در جزوه (تلخيص و تدوين حدود و احکام) ، قسمت د ، ١-٢ تا ٦-٢ مندرج است . برای مطالعه در باره معافيت از صوم به يادداشتهای شماره ١٤، ٢٠، ٣٠ و ٣١ مراجعه شود . ايّام نوزده روزه صيام مقارن است با شهرالعلاء از تقويم بديع که معمولاً مصادف است با دوم الی بيستم ماه مارس . شهرالعلاء بلا فاصله بعد از ايّام هاء شروع ميشود ( يادداشتهای شماره ٢٧ و ١٤٧) و خاتمهاش آغاز عيد نوروز است ( يادداشت شماره ٢٦) " (كتاب اقدس – شرح 25)
2 – " اين آيه طول مدّت صوم را معيّن می کند . حضرت مولی الوری در يکی از الواح ، بعد از بيان اينکه صوم عبارت از کفّ نفس است از جميع مأکولات و مشروبات می فرمايند دخان از جمله مشروبات است . در لسان عربی کلمه شرب به استعمال دخان نيز اطلاق می شود " (كتاب اقدس – شرح 32)