احكام و تعاليم فردى - طلاق - اگر در حين سفر ما بين زوج و زوجه اختلاف حاصل شود زوج بايد زوجه را به مقر خود برساند

حضرت بهاءالله

طلاق :

اگر در حين سفر ما بين زوج و زوجه اختلاف حاصل شود زوج بايد زوجه را به مقرّ خود برساند يا به دست امينی بسپارد که او را به مقرّ خود برساند و شوهر بايد مخارج سفر و نفقه يک سال تمام زن را بپردازد

حضرت بهاءالله:

1 – " والّذي سافر وسافرت معه ثمّ حدث بينهما الاختلاف فله أن يؤتيها نفقة سنة كاملة ويرجعها إلى المقرّ الّذي خرجت عنه أو يسلّمها بيد أمين وما تحتاج به في السّبيل ليبلّغها إلى محلّها إنّ ربّك يحكم كيف يشآء بسلطان كان على العالمين محيطا " (كتاب اقدس – بند 69)

بیت العدل:

1 – " امر طلاق در آئين بهائی شديداً مذموم است ولی در صورتی که بين زوج و زوجه کدورت و کراهت به ميان آيد طلاق پس از طيّ يک سال کامل مجاز است ٠ زوج موظّف است که احتياجات مالی همسر و فرزندان خود را در مدت يک سال اصطبار تأمين نمايد و در عين حال طرفين مکلفند که به رفع اختلافات خود بکوشند . حضرت وليّ امراللّه می فرمايند که حقوق طرفين در تقاضای طلاق مساوی است و هر طرف که طلاق را قطعيّاً لازم داند می تواند تقاضا نمايد . در رساله (سؤال و جواب) حضرت بهاءاللّه مسائلی چند مربوط به سنه اصطبار را مشروحاًبيان فرموده‌اند . موارد مصرّحه عبارتند از شرايط برگزاری سال تربّص )سؤال و جواب ، فقره ١٢) ، تعيين ابتدای سنه (فقرات ١٩ و ٤٠) ، شرايط اصلاح فيما بين زوج و زوجه (فقره ٣٨) ، وظيفه شهود و بيت العدل محلّی (فقرات ٧٣ و ٩٨) . بيت العدل اعظم می فرمايند که وظايف شهود در مورد طلاق در اين ايّام بر عهده محافل روحانيّه است . جزئيّات حکم طلاق در جزوه (تلخيص و تدوين حدود و احکام ) ، قسمت د ، ١-٢-٣ تا ٣-٢-٩خلاصه شده است " (كتاب اقدس – شرح 100)

منابع
محتویات