ضیافت نوزده روزه
حضرت بهاءالله:
1 – " قد رقم عليكم الضّيافة في كلّ شهر مرّة واحدة ولو بالمآء إن الله أراد أن يؤلّف بين القلوب ولو بأسباب السّموات والأرضين "
(كتاب اقدس – بند 57)
2 – " سؤال : "رقم عليکم الضّيافة" واجب است يا نه.
جواب : واجب نه. " (رساله سؤال و جواب، 48)
حضرت عبدالبهاء:
1 - " اين مهمانی روزی از نوزده روز حضرت باب تأسيس بنمود و جمال مبارک امر و تشويش و تحريص فرمود لذا نهايت اهميّت را دارد البتّه کمال دقّت در آن بنمائيد و اهميّت بدهيد تا آنکه مقرّر و دائمی گردد " (ص ١٣٩ ج ٣ امر و خلق)
2 - " ضيافت نوزده روزه بسيار سبب فرح و سرور قلوبست . اگر چنانچه بايد و شايد اين ضيافت مجری گردد ياران در هر نوزده روزی روح جديدی يابند و قوّتی روحانی جويند " (ص ٨٩ ج ١ منتخبات مکاتيب حضرت عبدالبهاء ط آمريکا)
3 - " در خصوص ضيافت در هر شهر بهائی سؤال نموده بوديد . مقصود از اين ضيافت الفت و محبّت و تبتّل و تذکّر و ترويج مساعی خيريّه است . يعنی بذکر الهی مشغول شوند و تلاوت آيات و مناجات نمايند و با يکديگر نهايت محبّت و الفت مجری دارند و اگر ميان دو نفر از احبّاء اغبراری حاصل هر دو را دعوت نمايند و باصلاح ما بين کوشند "
(ص ١٥٧گنجينه حدود و احکام)
4 - " از ميهمانی هر نوزده روز مرقوم نموده بودی سبب سرور گرديد آن محافل سبب نزول مائده آسمانيست و حصول تاءييدات رحمانی " (ص ٨٨ج ١ منتخبات مکاتيب حضرت عبدالبهاء ط آمريکا)
5 - " ای بندگان صادق جمال قدم در هر کور و دوری ضيافت مقبول و محبوب و تمديد مائده بجهت احبّای الهی ممدوح و محمود علی الخصوص در اين دور عظيم و کور کريم که نهايت ستايش را دارد زيرا از محافل ذکراللّه و مجالس پرستش حقّ فی الحقيقه شمرده ميشود چه که در مجالس ضيافت آيات الهيّه تلاوت ميگردد و قصائد و محامد و نعوت الهيّه خوانده ميشود و نفوس در نهايت انجذاب مبعوث ميگردد .اصل مقصود اين سنوحات رحمانيّه است و در اين ضمن بالتّبع غذائی نيز صرف ميگردد تا عالَم جسمانی مطابق عالَم روحانی گردد و تن حکم جان گيرد همچنانکه نعم روحانيّه سابغ است نعم جسمانيّه نيز کامل شود . باری خوشا بحال شما که اين حکم لطيف را مجری ميداريد و سبب تذکّر و تنبّه و روح و ريحان احبّاءاللّه ميشويد ع ع "
(ص ٨ - ١٥٧ گنجينه حدود و احکام)
حضرت ولی امر الله:
1 - " ديگر از مشروعات مهمّه خطيره که در تقويت و تشييد مبانی نظم الهی کمک فراوان نموده مؤسّسه ضيافات نوزده روزه است که از ارکان قويّه نظم اداری محسوب و در اکثر جوامع بهائی در شرق و غرب بنهايت اتقان و انتظام دائر و برقرار است و در برنامه آن شؤون مشخصّه حيات جامعه يعنی جنبه های ثلاثه روحانی و اداری و اجتماعی کاملاً مندرج و مندمج ميباشد " (ص ٦٣ ج ٤ کتاب قرن بديع - ترجمه مصوب)
بیت العدل:
انعقاد جلسات ضيافات نوزده روزه 1 – " بتنی بر اين حکم مبارک است . در کتاب مستطاب بيان عربی حضرت اعلی به مؤمنين دور بيان امر فرموده بودند که هر نوزده روز يک بار مجتمع گردند و برای اظهار محبّت و مهمان نوازی ضيافتی ترتيب دهند . حضرت بهاءاللّه اين حکم را تأييد و مقصد از آن را ترويج اتّحاد و تأليف قلوب مقرّر داشتهاند . حضرت عبدالبهاء و حضرت وليّ امراللّه اهميت تشکيلاتی اين حکم را به تدريج تبيين و تشريح فرمودهاند . در ابتدا حضرت عبدالبهاء اهميت جنبه روحانی و معنوی ضيافت را بيان فرمودند . سپس حضرت وليّ امراللّه ، علاوه بر تشريح جنبه های روحانی و اجتماعی ، قسمت اداری ضيافت را اضافه فرموده آن را تحت نظامی خاص درآورده و لزوم مشاوره در امور جامعه و ابلاغ اخبار و بشارات و پيامهای مؤسّسات امريّه را در جلسات ضيافات تأکيد فرمودهاند . در پاسخ به سؤالی که آيا حکم ضيافت از واجبات است يا نه ، حضرت بهاءاللّه می فرمايند واجب نيست (سؤال و جواب ، فقره ٤٨) . حضرت وليّ امراللّه در توقيعی که حسب الامر هيکل مبارک صادر گرديده می فرمايند : شرکت در ضيافات نوزده روزه واجب نيست ولی بسيار اهميت دارد . هر يک از ياران بايد حضور در اين جلسات را از وظايف خود دانسته و شرکت در آن را موهبتی به شمار آرد . (ترجمه) " (كتاب اقدس – شرح 82)