احكام و تعاليم فردى - محدودیت در طرز لباس پوشیدن و لحی [ریش و سبیل] گذاشتن

حضرت بهاءالله

محدود ساختن آزادی نفوی در طرز لباس پوشیدن

و لحیه گذاشتن

حضرت بهاءالله:

1 - " قد رفع الله عنكم حكم الحدّ في اللّباس واللّحى فضلا من عنده إنّه لهو الآمر العليم اعملوا ما لا تنكره العقول المستقيمة ولا تجعلوا أنفسكم ملعب الجاهلين " (كتاب اقدس – بند 159)

2 - " بشارات هفتم: زمام البسه و ترتیب لِحا و اصلاح آن در قبضۀ اختیار عباد گذارده ولکن إیّاکم یا قوم أن تجعلوا أنفسکم ملعب الجاهلین" (لوح بشارات)

3 - " ... اين ظهور ظهور رحمت کبری و عنايت عظمی است ... استعمال لباس اجنبيّه و ملاحظه کتب آنقوم از قبل ممنوع و آثار منع در کتب موجود و مشهود ولکن در اينظهور اعظم سدّ منع برداشته شد و بجای آن حريّت عطا و عنايت گشت. "

(گنجینه حدود و احکام ص 191)

حضرت عبدالبهاء:

1 - " شب در تالار هوتل بعضی مجلس رقص و نوا داشتند فرمودند اينگونه محافل و عوائد سبب فساد اخلاق است. "

(بدایع الآثار جلد 1 ص 200)

حضرت ولی امر الله:

1 - " امّا راجع بقضيّه رقص و تقليد البسه نساء غرب فرمودند اوّل وظيفه محفل ملّی بهائيان ايران در اين ايّام که اخلاق در آنسامان تدنّی نموده، تقليد و عدم تقيّد و لامذهبی رواجی شديد يافته اين است که جمهور بهائيان را از قبل اين عبد کراراً و مراراً در کمال تأکيد و بنهايت صراحت تذکّر دهند که تجاوز از آداب بهائی و مخالفت مبادی ساميه امريّه راجع بتقديس و تنزيه و عفّت و عصمت و اعتدال در امور و اجتناب از سيّئات اهل غرب و عادات مذمومه غير مرضيّه آنان توليد مفاسد عظيمه در جامعه نمايد و بنيه جامعه را ضعيف نمايد و از رونق بيندازد. بهائيان بايد همّت در ترويج و اقتباس از حسنات اهل غرب نمايند نه تقليد سيّئات آنان. امتياز بهائی حقيقی در اين است لا غير "

(در توقيع محفل مقدّس روحانی ملّی بهائيان ايران شيد اللّه ارکانه مورّخه سوّم شهر القدره سنه 92 ششم نوامبر 1935)

بیت العدل:

1 - " منشأ بسياری از آداب مربوط به لباس در احکام و سنّتهای اديان مختلف يافت می شود. مثلاً روحانيّون اهل تشيّع برای خود نوعی لباس مشخّص مانند عمّامه و عبا انتخاب و مردم را از پوشيدن لباسهای اروپائی منع می نمودند . علاقه مسلمين به پيروی از سيره حضرت رسول اکرم سبب ايجاد محدوديتهائی در مورد آرايش ريش و سبيل و حدّ آن گرديد. جمال اقدس ابهی زمام البسه و ترتيب لحی و اصلاح آن را در قبضه اختيار عباد قرار داده و در عين حال احبّاء را نصيحت فرموده‌اند که از حدّ وقار تجاوز نکنند و اعتدال را در مورد لباس و پوشاک رعايت نمايند . " (كتاب اقدس – شرح 175)

منابع
محتویات