احكام و تعاليم فردى - عدم طهارت اشیاء و ملل مختلفه [رفع حکم نجاست]

حضرت بهاءالله

عدم طهارت اشیاء و ملل مختلفه

حضرت بهاءالله:

1 - " وكذلك رفع الله حكم دون الطّهارة عن كلّ الأشيآء وعن ملل أخرى موهبة من الله إنّه لهو الغفور الكريم قد انغمست الأشيآء في بحر الطّهارة في أوّل الرّضوان إذ تجلّينا على من في الإمكان بأسمآئنا الحسنى وصفاتنا العليا هذا من فضلي الّذي أحاط العالمين " (كتاب اقدس – بند 75)

2 - " لا يبطل الشّعر صلو'تكم ولا ما منع عن الرّوح مثل العظام وغيرها البسوا السّمّور كما تلبسون الخزّ والسّنجاب وما دونهما إنّه ما نهي في الفرقان ولكن اشتبه على العلمآء إنّه لهو العزيز العلاّم " (كتاب اقدس – بند 9)

بیت العدل:

1 - " پيروان بعضی از اديان گذشته بر اين عقيده‌اند که اگر موی برخی از حيوانات و يا بعضی اشياء معيّن ديگر همراه نمازگزار يا بر لباس او باشد سبب بطلان نماز می گردد . حضرت نقطه اولی در کتاب مبارک بيان عربی می فرمايند که اين اشياء مبطل صلات نيست و جمال مبارک اين مطلب را در آيه فوق تأييد فرموده‌اند . " (كتاب اقدس – شرح 12)

2 - " معافيت از صوم و صلات در مواقع عادت ماهيانه به نساء اعطاء گرديده . در آن ايّام نسوان در عوض اداء صلات يوميّه وضو گرفته، نود و پنج مرتبه آيه سبحان اللّه ذی الطّلعة و الجمال را در يک مرتبه ، از ظهر يک روز تا ظهر روز بعد ، تکرار می نمايند . سابقه اين حکم در کتاب مبارک بيان عربی موجود است . در بعضی از اديان قبل ، نسوان در موقع عادت ماهيانه از نظر شعاير دينی ناپاک محسوب می شدند و از انجام فرايض صوم و صلات محروم بودند . جمال اقدس ابهی مفهوم شرعی نجس بودن افراد و اشياء را از ميان برداشته‌اند . طبق توضيح بيت العدل اعظم معافيت از انجام بعضی از فرايض و وظايف دينی که در کتاب مستطاب اقدس نازل گرديده ، همان طور که مفهوم کلمه می رساند ، معافيت است نه تحريم . بنا بر اين افراد احبّائی که مشمول معافيت هستند مختارند در صورتی که مايل باشند اين معافيت را منظور ندارند . در عين حال بيت العدل اعظم توصيه می فرمايند که احبّاء در اتّخاذ تصميم حکيمانه قضاوت نمايند و متوجّه باشند که در اعطای چنين معافيتهائی جمال مبارک حکم و مصالحی را منظور داشته‌اند . معافيت از انجام صلات که در اصل مربوط به نماز نه رکعتی بوده همچنان شامل سه نمازی است که جايگزين آن گرديده است . " (كتاب اقدس – شرح 20)

3 - " بر حسب عقايد بعضی از مذاهب نظير شيعه اسلام ماء نطفه ناپاک است . جمال مبارک در آيه فوق اين عقيده را مردود شمرده‌اند." (كتاب اقدس – شرح 103)

4 - " بعضی از جوامع دينی و طوايف و قبايل بنا بر آداب و شعاير مذهبی به نجاست بعضی از نفوس و اشياء معتقدند . حضرت بهاءاللّه اين شعاير را باطل شمرده و می فرمايند که بر اثر اين ظهور اعظم بيان مبارک قد انغمست الاشيآء فی بحر الطّهارة تحقّق يافته است . " (كتاب اقدس – شرح 106)

منابع
محتویات