احكام و تعاليم فردى - مقام عظيم صلات در امر بهائی

حضرت بهاءالله

مقام عظيم صلات در امر بهائی

حضرت بهاءالله:

1 – " سؤال : از صوم و صلات مريض.

جواب : به راستی می گويم از برای صوم و صلات عند اللّه مقامی است عظيم ولکن در حين صحّت فضلش موجود و عند تکسّر عمل به آن جايز نه. اين است حکم حقّ جلّ جلاله از قبل و بعد. طوبی للسّامعين والسّامعات والعاملين والعاملات الحمد للّه منزل الآيات ومظهر البيّنات " (رساله سؤال و جواب، 93)

حضرت عبدالبهاء:

1 - " اعظم امور اجراء احکام عبادتيّه الهيّه از قبيل صلوة و صوم باتمّ قوی دلالت فرمائيد " (ص ١٣ گنجينه حدود و احکام)

2 - " صلوة و صيام از اعظم فرائض اين دور مقدّس است اگر نفسی تأويل نمايد و تهاون کند البتّه از چنين نفوس احتراز لازم " (ص ٩٣ ج ٤ امر و خلق)

بیت العدل:

1 – " در لسان عربی کلمات مختلف برای دعا وجود دارد . اما صلات (نماز) که در کتاب مستطاب اقدس منصوص و انجامش بر مؤمنين فرض گرديده نمازی است که بايد در اوقات معيّن شبانه روز تلاوت شود. جمال اقدس ابهی می فرمايند: برای صوم و صلات عنداللّه مقامی است عظيم ( سؤال و جواب، فقره ٩٣). حضرت مولی الوری می فرمايند : نماز سبب خضوع و خشوع و توجّه و تبتّل الی اللّه است . انسان در صلات با خدا مناجات کند و تقرّب جويد و با معشوق حقيقی خويش گفتگو نمايد . به واسطه صلات مقامات روحانی حاصل گردد . نماز مذکور در آيه فوق ( يادداشت شماره ٩) با نزول سه صلاتی که جمال قدم بعداً نازل فرمودند منسوخ گرديد ( سؤال و جواب فقره ٦٣). صورت سه نماز مذکور که در بين ياران معمول است با دستور العمل مربوط به روش اداء آنها ، در اين مجلّد تحت عنوان ( ملحقات کتاب اقدس ) درج گرديده . توضيحات مربوط به اين سه نماز در چند فقره از رساله (سؤال و جواب) بيان گرديده . جمال مبارک افراد را در اداء هر يک از اين سه نماز مختار فرمو ده‌اند ( سؤال و جواب فقره ٦٥) . توضيحات ديگر مربوط به فريضه صلات در فقرات ٦٦، ٦٧، ٨١، ٨٢ مندرج است . خصوصيات حکم صلات در جزوه ( تلخيص و تدوين حدود و احکام) که در اين مجلّد درج گرديده ، در قسمت د ، ١-١ تا ١٧-١ خلاصه شده است " (كتاب اقدس – شرح 3)

منابع
محتویات