کسانی که از صوم معافند:
زنان در موقع عادت ماهيانه مشروط بر اينکه وضو گرفته آيه مخصوصه را ٩٥ مرتبه در روز تلاوت نمايند
حضرت بهاءالله:
1 – " قد عفا الله عن النّسآء حين ما يجدن الدّم الصّوم والصّلو'ة ولهنّ أن يتوضّأن ويسبّحن خمسا وتسعين مرّة من زوال إلى زوال سبحان الله ذي الطّلعة والجمال هذا ما قدّر في الكتاب إن أنتم من العالمين " (كتاب اقدس – بند 13)
بیت العدل:
1 – " معافيت از صوم و صلات در مواقع عادت ماهيانه به نساء اعطاء گرديده . در آن ايّام نسوان در عوض اداء صلات يوميّه وضو گرفته ، نود و پنج مرتبه آيه سبحان اللّه ذی الطّلعة و الجمال را در يک مرتبه ، از ظهر يک روز تا ظهر روز بعد ، تکرار می نمايند . سابقه اين حکم در کتاب مبارک بيان عربی موجود است . در بعضی از اديان قبل ، نسوان در موقع عادت ماهيانه از نظر شعاير دينی ناپاک محسوب می شدند و از انجام فرايض صوم و صلات محروم بودند . جمال اقدس ابهی مفهوم شرعی نجس بودن افراد و اشياء را از ميان برداشتهاند . طبق توضيح بيت العدل اعظم معافيت از انجام بعضی از فرايض و وظايف دينی که در کتاب مستطاب اقدس نازل گرديده ، همان طور که مفهوم کلمه می رساند ، معافيت است نه تحريم . بنا بر اين افراد احبّائی که مشمول معافيت هستند مختارند در صورتی که مايل باشند اين معافيت را منظور ندارند . در عين حال بيت العدل اعظم توصيه می فرمايند که احبّاء در اتّخاذ تصميم حکيمانه قضاوت نمايند و متوجّه باشند که در اعطای چنين معافيتهائی جمال مبارک حکم و مصالحی را منظور داشتهاند . معافيت از انجام صلات که در اصل مربوط به نماز نه رکعتی بوده همچنان شامل سه نمازی است که جايگزين آن گرديده است " (كتاب اقدس – شرح 20)
2 – " کسانی که از صوم معافند عبارتند از بيماران ، سالخوردگان (يادداشت شماره ١٤) ، زنان در ايّام عادت ماهيانه (يادداشت شماره ٢٠) ، مسافران (يادداشت شماره ٣٠) ، زنان باردار و زنان مرضع . اين معافيت شامل کسانی که به اشغال شاقّه اشتغال دارند نيز می گردد ولی به آنان توصيه شده که در آن ايّام قناعت و ستر لاجل احترام حکم اللّه و مقام صوم اولی و احب (سؤال و جواب ، فقره ٧٥) . حضرت وليّ امراللّه فرمودهاند که بيت العدل اعظم نوع کارهائی را که مشمول معافيت از صوم می شود تعيين خواهند کرد " (كتاب اقدس – شرح 31)