احكام و تعاليم فردى - ذکر اسم اعظم ۹۵ مرتبه در روز

حضرت بهاءالله

ذکر اسم اعظم 95 مرتبه در روز

حضرت بهاءالله:

1 – " قد كتب لمن دان بالله الدّيّان أن يغسل في كلّ يوم يديه ثمّ وجهه ويقعد مقبلا إلى الله ويذكر خمسا وتسعين مرّة الله أبهى كذلك حكم فاطر السّماء إذ استوى على أعراش الأسمآء بالعظمة والاقتدار " (كتاب اقدس – بند 18)

2 – " سؤال : با وضوی صلات تلاوت ذکر٩٥ مرتبه اسم اعظم جايز است يا نه.

جواب : تجديد وضو لازم نه " (رساله سؤال و جواب، 77)

حضرت عبدالبهاء:

1 - " هر چند در لغت تکبير بمعنی اَللّهُ اَکْبَر گفتن است ولی در عُرف اهل بها بمعنی تحيّت است و تحيّت اهل بهاء اَللّهُ اَبْهَی است " (ص ١٤٠ گنجينه حدود و احکام)

2 - " اين چهار تحيت ( اللّه أكبر و اللّه أعظم تحيّت و جوابش بين رجال – اللّه أبهی و اللّه أجمل تحيّت و جوابش بين نساء ) از حضرت اعلی روحی له الفداء است و مقصد از هر چهار جمال قِدم روحی لاحبّاء الفداء است نه دونِ حضرتش و اجراء هر چهار جائز و نصِّ مانع از تلفّظ يکی از آنها موجود نه . پس اگر نفسی هر يک را تلفظ نمايد از دين اللّه خارج نگردد و مورد لوم و طعن و ذمّ و قدح نشود و تعرّض و تحقير جائز نه و اعتراض نبايد نمود چه که هر چهار تحيّت در کتاب الهی وارد ولی اليوم بانگ ملأ اعلی اللّهُ ابهی است و روح اين عبد از اين ندا مهتزّ . هر چند مقصود از اللّهُ اعظم نيز جمال قِدم روحی لاحبّائه الفداء است چه که اوست اسم اعظم و نيّراعظم و ظهور اعظم ولی اين تحيّت اللّهُ أبهی کوس ربوبيّت جمال احديّت است که در قلب امکان تأثير نمايد " (ص ٧٤ ج ٣ امر و خلق)

3 - " در حين تلاوت مناجات و ترتيل آيات بايد مجلس در نهايت سکون و قرار باشد و تکبير را حين ورود در اثناء ترتيل آيات بايد در قلب گفت " (ص ٧٨ ج ٣ امر و خلق)

بیت العدل:

1 – " در اسلام حديثی دالّ بر اين مطلب است که از ميان اسماء متعدّد خدا يکی از همه عظيمتر است ، ولی هويّت اين اسم تا به حال مستور بود تا آنکه جمال قدم تأييد فرمودند که بهاء اسم اعظم الهی است . عبارت اللّه ابهی يکی از شئون اسم اعظم است (يادداشت شماره ١٣٧) مشتقّات کلمه بهاء نيز اسم اعظم محسوب می شود . حضرت وليّ امراللّه در توقيعی که حسب الامر مبارک صادر گشته فرموده‌اند که نام بهاءاللّه اسم اعظم است و عبارات يا بهاءالابهی در مقام استغاثه و اللّه ابهی در مقام تحيّت هر دو بر نفس مقدّس حضرت بهاءاللّه دلالت دارد . معنی و مقصود از اسم اعظم آن است که جمال قدم به اجلّ و اعظم اسماء الهی مبعوث گشته‌اند ، يعنی مقام آن حضرت مقام مظهر کلّی الهی است . تحيّت اللّه ابهی در زمان سرگونی جمال مبارک در ادرنه متداول شد . گرفتن وضو قبل از ذکر نود و پنج مرتبه اللّه ابهی در روز لازم است (يادداشت شماره ٣٤) "

(كتاب اقدس – شرح 33)

2 – " گرفتن وضو از شرايط لازمه در تلاوت بعضی ادعيه مبارکه است . قبل از بجا آوردن هر يک از سه صلات يوميّه و ذکر نود و پنج مرتبه "اللّه ابهی "و آيه‌ای که نسوان در ايّام عادت ماهيانه بجای نماز و روزه تلاوت می نمايند گرفتن وضو واجب است )يادداشت شماره ٢٠) وضو عبارت از شستن دست و صورت به نيّت اداء نماز است . در مورد صلات وسطی شستن دست و صورت با تلاوت آياتی مخصوص توأم است (به (ملحقات کتاب مستطاب اقدس) رجوع شود). اهميت وضو صرفاً در شستن دست و صورت نيست . چنانکه اگر نفسی حتّی بلافاصله بعد از استحمام نيّت نماز نمايد ، باز گرفتن وضو برايش لازم است (سؤال و جواب ، فقره . (١٨ هرگاه آب برای وضو موجود نباشد ، بجای وضو آيه‌ای مخصوص پنج مرتبه بايد تکرار شود (يادداشت شماره ١٦) . همچنين کسانی که از نظر صحّی استفاده از آب برايشان مضرّ باشد مشمول اين حکم می باشند (سؤال و جواب ، فقره . (٥١ مقرّرات مشروح حکم وضو در جزوه (تلخيص و تدوين حدود و احکام) قسمت د ، ١-١٠-١تا ٧-١٠-١-و همچنين در رساله (سؤال و جواب) ، فقرات ٥١، ٦٢، ٦٦، ٧٧ و ٨٦مندرج است "

(كتاب اقدس – شرح 34)

منابع
محتویات