احكام و تعاليم فردى - شستن پا

حضرت بهاءالله

شستن پا

حضرت بهاءالله:

1 – " اغسلوا أرجلكم كلّ يوم في الصّيف وفي الشّتآء كلّ ثلثة أيّام مرّة واحدة " (كتاب اقدس – بند 152)

2 – " سؤال : در تغسيل رجل شتا و صيف.

جواب : يک حکم دارد در هر دو آب فاتر ارجح است و در استعمال آب بارد هم بأسی نه " (رساله سؤال و جواب، 97)

بیت العدل:

1 – " حضرت عبدالبهاء در باره لطافت می فرمايند : تنزيه و تقديس و پاکی و لطافت سبب علويّت عالم انسانی و ترقّی حقايق امکانی است حتّی در عالم جسمانی نيز لطافت سبب حصول روحانيّت است ... نظافت ظاهره هر چند امری است جسمانی ولکن تأثير شديد در روحانيّات دارد . (به يادداشت شماره ٧٤ نيز مراجعه شود .) " (كتاب اقدس – شرح 104)

2 – " جمال قدم در کتاب مستطاب اقدس به اهل بهاء توصيه فرموده‌اند که بطور مرتّب استحمام نمايند و البسه پاکيزه بپوشند و جوهر نظافت و لطافت باشند . خلاصه بيانات مبارک در اين موارد در جزوه (تلخيص و تدوين حدود و احکام) ، قسمت د ، ١-٢٥-٣-٤ تا ٦-٢٥-٣-٤ مذکور گشته است . در باره شستن پا حضرت بهاءاللّه می فرمايند که استعمال آب گرم ارجح است ولی آب سرد نيز جايز است (سؤال و جواب ، فقره ٩٧) " (كتاب اقدس – شرح 167)

3 – " حضرت بهاءاللّه در چند موضع از کتاب مستطاب اقدس به اهميت لطافت و نظافت اشاره فرموده‌اند . کلمه "لطافت" متضمّن مفاهيم متعدّد صوری و معنوی است ، از قبيل ظرافت ، آراستگی ، حسن سليقه ، نظافت ، ادب ، حسن اخلاق ، ملايمت لطف و همچنين رقّت ، صفا ، تنزيه و تقديس و پاکی . هر يک از مفاهيم در هر مورد بر حسب سياق کلام متبادر به ذهن می گردد " (كتاب اقدس – شرح 74)

منابع
محتویات