در کتاب اقدس است قوله تعالی : حُرّمَ علیکم المیسر و الافیونُ اِجتنبوا یا معشرَ الخلقِ و لا تکوننّ من المتجاوزینَ ایّاکُم اَنْ تستعمِلوا ما تکسلُ به هیاکلُکم و یضرُّ ابدانکم انّا ما اردنا لکم الّا ما ینفعُکم یشهدُ بذلک کلُّ الاشیاء لو انتم تسمعون .
و قوله جلّ و علا : قد حرّم علیکم شربُ الافیونِ انّا نهیناکُم عَن ذلک نهیاً عظیماً فی الکتابِ و الّذی شرِب انّه لیسَ منّی اِتّقوا اللهَ یا اولِی الالباب .
و از حضرت عبدالبهاء است قوله العزیز : و امّا قضیه تریاک نفوس را ازخاک پستتر کند و از عظم رمیم پوسیدهتر سبحان الله چقدر عجیب است و چقدر غریب که انسان خود را زنده مرده نماید و افسرده و پژمرده کند و جز ضرر اثر نبیند و با وجود این چگونه مصّر بر حصول این ضرر گردد و اللّه الّذی لا اله الّا هو اگر انسان زنده در قبر نشیند بهتر از آن است که مرتکب شرب افیون شود و مظهر الجنون فنون گردد البته البته خویش و بیگانه را نصیحت نمائید و از این عمل قبیح ممانعت کنید که الیوم در آستان مقدس اعظم محرمات شرب تریاک است . اعاذنَا اللهَ و ایّاکم من هذا الضرّ العظیم و البلیّة الّتی هادمة للبنیانِ الجسیمِ .
و قوله العزیز : شارب و شاری و بایع کلّ محروم از فضل و عنایت الهی هستند و بصریح نصّ الهی حرام است . . . مگر کسی بجهت معالجه خرید و فروش نماید که در اجزاء خانهها محض معالجه امراض صرف میکنند .
و قوله الحکیم : امّا افیون کثیف ملعون نعوذ بالله من عذاب الله . . . ای یاران جبر و عنف و زجر و قهر درین دورۀ الهی مذموم ولی در منع از شرب افیون باید بهر تدبیری تشبّث نمود بلکه ازین آفت عظمی نوع انسان خلاصی و نجات یابد .
و در خطابی دیگر است . قوله العزیز : و اترک شیئاً فشیئاً بالتدریج ما هوداء مسکن موقت لبعض داء و مضعف للعروق و الاعصاب و مفسد للدم و هذا هو القول الصّواب .
و در خطابی به حیدر علی و میرزا علی محمّد و میرزا حسین در سروستان قوله العزیز : در خصوص زرع تریاک استفسار نموده بودید زرع تریاک جز بجهت معالجه جائز نه زیرا اکثر در معالجات مستعمل .