در اينکه نصرت امرالله و تبليغ بايد باعمال و افعال حسنه باشد

حضرت بهاءالله, حضرت عبدالبهاء, حضرت ولی امر الله
نسخه اصل فارسی

کتاب گنجينه حدود و احکام باب سی و چهارم –فصل چهارم- صفحه 262

فصل چهارم

در اينکه نصرت امراللّه و تبليغ بايد باعمال و افعال حسنه باشد

در کتاب مستطاب اقدس ميفرمايند: "طوبی لمن تزيّن بطراز الآداب و الأخلاق انّه ممّن نصر ربّه بالعمل الواضح المبين (بند ۱۵۹)

و نيز ميفرمايند قوله تعالی : "زيّنوا انفسکم بطراز الأعمال و الّذی فاز بالعمل فی رضاه انّه من اهل البهآء قد کان لدی العرش مذکورا. انصروا مالک البرّية بالأعمال الحسنة ثمّ بالحکمة و البيان کذلک امرتم فی اکثر الالواح من لدی الرّحمن انّه کان علی ما اقول عليما." (بند ۷۳)

و در لوحيکه عنوانش "ايفرع ثابت مستقيم سدره مبارکه" است مرکز ميثاق جلّ ثنائه ميفرمايند: "امروز دو چيز از لوازم احبّای الهی است اوّل تحسين اخلاق و نورانيّت صفات و انواريّت اطوار ثانی نشر نفحات و ترويج حسنات و از خصائص تعديل اخلاق صداقت و وفا و امانت و تقوی است. البتّه در اين دو امر عظيم نهايت همّت را مجری داريد فو اللّه الّذی لا اله الّا هو اليوم خدمتی بامرالله اعظم از تخلّق باخلاق نيست و مضرتّی بدين اللّه اعظم از صفات قبيحه نه. البتّه نفسی ضربتی بر هيکل عبدالبهاء زند گواراتر از آنست که عملی از او صدور نمايد که مخالف منقبت عالم انسانی باشد زيرا اين زخم را مرهم و اين ضربت را التيام ميسّر. امّا آن جرح عظيم را التيامی نه و آن سمّ نقيع را درياقی نيست. نهايت اهتمام در اين امور لازم است."

و در لوحی ميفرمايند: "اعمال و اخلاق غير طيّبه که مخالف است با کتاب الهی بمثابه سموم مشاهده ميشود چه که ناس غافل آن را بحقّ نسبت ميدهند. امروز بايد بجنود اخلاق روحانيّه و کلمه طيّبه و اعمال راضيه مرضيّه امرالله را نصرت نمود. اين جنود اقوی از جنود عالم بوده و هست. .... امروز اعمال شايسته بايد و افعال پسنديده شايد و هر عمل نيکی بنفسه مبلّغ امر است. شاهد اينمقال بياناتی است که از قلم اعلی در الواح اخری ثبت شده."

و نيز ميفرمايند: "ای احبّای حقّ، چنان حرکت نمائيد که از شما آثار او ظاهر شود بشأنيکه کلّ از اعمال و افعال و اقوال شما آثار حقّ مشاهده نمايند و بمقصود عزّ باقی شتابند." بيانات الهيّه در اينخصوص بسيار و در لوح نصرت و هزاران الواح ديگر باينمعنی تصريح شده که احصای آن از عهده خارج است. در الواح مبارکه حضرت عبدالبهاء جلّ ثنائه نيز بقدری اينمسئله تکرار شده و در توقيعات مبارکه حضرت وليّ ‏امراللّه جلّ سلطانه نيز باندازه‌ای اينمطلب تأکيد گشته که بتقرير نيايد و بتحرير نگنجد. در اينمقام برای نمونه قسمتی از بيانات مبارکه درج ميشود.

حضرت عبدالبهاء جلّ ثنائه ميفرمايند قوله جلّ ثنائه: "بايد احبّای روحانی بخلق و خوی رحمانی رفتار و کردار نمايند تا نفحه مشکبار موهبت الهيّه مشام آفاق را معطّر نمايد. مقصود از هدايت حصول کمالات انسانيّه است و اين فضائل و خصائل ثمره شجره ايمانست چنانچه حضرت مسيح روحی له الفدا ميفرمايد: "بايد هر داريرا از بارش بشناسيد." پس معلوم شد اصل مقصود ثمر است. لهذا بايد احبّای الهی حکم ملائکه مقرّبين يابند و بخلق و خوی اهل علّيّين جلوه نمايند و علم و دانش جويند و هوش و بينش طلبند بصداقت و امانت و سخاوت و ديانت و محبّت و الفت و راستی و درستی و گفتار و کردار خوش با جميع من علی‏الارض بلا استثناء معامله نمايند و در هيچ موردی خود را بر نفسی ترجيح ندهند و فی‌الحقيقه مهربان بنوع انسان باشند. سنوحات رحمانيّه از جميع حالات و حرکاتشان ظاهر و آشکار باشد که هر شخصی ملاحظه نمايد بگويد معنی انسان بهائی اين است ....." الخ

حضرت وليّ امراللّه در لوح مبارک مورّخ شانزدهم اکتبر ١٩٢۵ ميفرمايند: "معرفت مظهر ظهور اگر ثمر و نتيجه‌اش حسن سلوک و تزکيه اخلاق نباشد از نفوذ و تأثير محروم و نزد اهل دانش و ارباب بصيرت قابل اعتنا نبوده و نيست چه که اينمعرفت معرفت حقيقی نه بلکه صرف توهّم و تقليد است." برای مزيد اطّلاع به بيانات مبارکه بالواح و آيات مقدّسه مراجعه شود زيرا درج بيش از اين با اختصاريکه منظور در اين رساله است منافی است.

منابع
محتویات