توقیع مورخ مارچ ١٩٣١ خطاب به اعضای محترمهٴ محفل مقدّس روحانی مرکزی در (در طهران)

The Báb
نسخه اصل فارسی

طهران

اعضای محترمهٴ محفل مقدّس روحانی مرکزی حفظهم اللّه ملاحظه نمايند هوالمعين

يا امناء الرّحمن و حلفاء حبّه حمد مولای توانا و محبوب بی همتا را لايق و سزا که بتأييدات متتابعه و امدادات غيبيّه‌اش اين مور ضعيف را بر تحقّق نوايای قلبيّه‌اش مؤيّد فرمود و بر ثبت و انتشار آثار و ظهورات بديعهٴ منيعهٴ دورهٴ اولّيهٴ اين امر عظيم در ممالک و بلدان غرب موفّق ساخت. اميد وطيد از درگاه ربّ مجيد چنان است که اين مجموعه در اين ايّام که صيت مشرق الاذکار امريک ولوله در اقاليم باختر انداخته منتجّ نتائج کليّه گردد وعلّت آگاهی و انتباه نفوس زکيّه مقتدره مستعدّه شود . در اين هشت ماه اخير ايّام و ليالی اين عبد اکثرش بتدوين اين کتاب و تهيّهٴ مواد تاريخيّه و مطالعهٴ کتب مشاهير فضلا و ادبای ممالک غربيّه و استخراج مطالب لازمه و بسط و شرح حوادث جسيمهٴ مؤلمه گذشته. در اينمدّت هر چند در مکاتبه و مراسله با آن ياران ارجمند فتور و قصور حاصل ولی مخابرات روحانيّه مستمرّ و ادعيّهٴ اين عبد در جوار مقامات مقدّسه در حق آن عصبهٴ نورانيّه متتابع و متواصل.

نامه‌های اخير آن محفل مقدّس بتاريخ ٢٠ و ٢١ مهرماه و اولّ شهريور و ٢٩ دی و ٢٤ آذر و ١١ و ٢٢ بهمن واصل و بر مندرجات هر يک اطلاع حاصل گرديد. بشارات ثبات و جديّت و فعاليّت ياران الهی در آن خطّهٴ مبارکه و تحقّق وعود الهيه و ازدياد نفوذ محافل روحانيّه و اتّساع دائرهٴ خدمات امريّه و طبع و انتشار آثار مبارکه در مدينهٴ طهران و آزادی امنای احمن کلّ مورث سرور و ابتهاج قلوب گرديد. ولی از خبر صعود آن خادم فعال آستان مقدّس جناب آقا ميرزا عزيزاللّه خان ورقا اغمسه اللّه فی لجّة عفوه و احسانه حزن و اندوه بيپايان حاصل. آن شخص شخيص رکن رکين جامعهٴ مؤمنين در آن سرزمين بود و در صف اوّل مبلّغين محشور. مقصدی جز خدمت آستان مقدّس نداشت و آرزوئی جز ارتفاع کلمة‌اللّه و اشتهار دين اللّه ننمود. در اين جوار اين عبد از اعماق قلب الطاف الهيّه را در حق آن متصاعد الی اللّه استدعا و تمنّا نمايم. البسه اللّه حلل الغفران و اسکنه فسيح الجنان فی جوار ربّه العزيز المنّان.

راجع بأمر حجاب در اين ايّام ترک آن بالمرّه دفعةً واحده جائز نه. احبّای الهی بنصّ صريح و امر اکيد حضرت عبدالبهاء روحی لمرقده الفداء مأمور بر متابعت جمهورند. عموم را بايد تشويق در ترک تقاليد و رفع اوهام نمايند ولی سبقت بر آنان مخالف رضای الهی زيرا توليد فساد نمايد و علّت تأخير مقصد و مرام اصلی گردد. اگر چنانچه در بيوت افراد مؤمنين اجتماع مختصری از نفوس معدوده از رجال و نساء فراهم گردد بأسی نه ولی مجامع مختلطهٴ عمومی در اين ايّام چه در حظيرة القدس و چه در نقطهٴ ديگر بهيچوجه من الوجوه مناسب و موافق نه. و امّا آنچه راجع بکيفيّت انتخاب هيئت وکلاست احصائيّه صحيح کاملی از لوازم ضروريّه است زيرا تعيين عدد وکلا در هر قسمتی منوط و معلّق بعدّهٴ مؤمنين و مؤمنات است. بايد بکمال حزم و متانت اقدام بأين امر نمود تعجيل در اين امور مخلّ در نظام امر و مخالف اصول امريّه است. و همچنين تأمين اکثريّت اجتماع هيئت وکلا در نقطهٴ معيّنی و انعقاد جلسات محفل ملی بکمال نظم و ترتيب اقلّاً ماهی يکدفعه از مقدّمات ضروری و تمهيدات لازمهٴ اساسيّه انتخابات مليّه است. در اجتماع اوّل هيئت وکلا حضور اکثريّت لازم زيرا اوّلين اجتماع است و تا شصت نفر از وکلاء حاضر نگردند و در نقطه‌ای مجتمع نشوند مباشرت بتشکيل و انعقاد جلسهٴ وکلا موافق نه بلکه احسن و اولی آنکه اعزازاً لأمراللّه عدّهٴ مجتمعين از شصت نيز تجاوز نمايد تا تأثيرات کلّيه بخشد و در انظار اوليای امور و جمهور ملّت جلوه نمايد و مورث انتباه غافلين گردد. آن محفل مقدّس و هيئت انجمن شوروی روحانی که در ايّام رضوان در مدينهٴ طهران مجتمع ميگردند بايد من جميع الجهات در اين امور اساسيّه مهمّه مشکله ملاحظه و تفرّس و تدقيق نمايند و در رفع موانع باقيه و تهيّه مقدّمات لازمه و تشبّث بوسائل مؤثّره فعّاله مذاکره و مشاوره نمايند تا بکمال اتّفاق اين اقدامات کلّيه تحقّق پذيرد. در اين سنه در خطّهٴ عراق ياران مؤيّد بأجرای انتخابات مليّه و تشکيل محفل ملّی بهائی خواهند شد. نظر بقلّت عدّه مؤمنين و مؤمنات تحقّق اين امر در آن ديار بسی سهل و آسان ولی در آن اقليم مقدّس با وجود اصلاحات داخله و تحسّن احوال ، مشاکل و موانع هنوز موجود. اميد چنان است که بهمّت اوليای امور و جديّت اعضای محافل روحانيّه وسائل و وسائط اين مشروع عظيم نيز ميسّر گردد.

راجع بتأسيس سرمايهٴ ملّی در اين ايّام نظر بشدّت و عسرت امور اقتصادی اقدام بأين امر مناسب و جائز نه. من بعد انشاءاللّه وسائلش فراهم گردد.

ايّد کم اللّه علی ما ترتفع به اعلام الهداية فی تلک الارجاء

بندهٴ آستانش شوقی

مارچ ١٩٣١

منابع
محتویات