احكام و تعاليم فردى - نهی از قمار كردن حرام است

حضرت بهاءالله

نهی از قمار كردن حرام است

حضرت بهاءالله:

1 - " حرّم عليكم الميسر والأفيون اجتنبوا يا معشر الخلق ولا تكوننّ من المتجاوزين إيّاكم أن تستعملوا ما تكسل به هياكلكم ويضرّ أبدانكم إنّا ما أردنا لكم إلاّ ما ينفعكم يشهد بذلك كلّ الأشيآء لو أنتم تسمعون " (كتاب اقدس – بند 155)

حضرت عبدالبهاء:

1 - " از لا تری سؤال نموده بوديد فی الحقيقه در ممالک غربيّه رشته تجارت است ولی جواز و عدم جواز آن راجع به بيت العدل عمومی است يعنی به بيت عدلی که از جميع بهائيان عالم انتخاب شود زيرا هر حکمی که مصرّح کتاب نيست راجع به بيت عدل است . عبدابهاء مبيّن کتاب است نه مؤسّس احکام غير مذکوره در کتاب " (گنجينه حدود و احکام ص 344)

حضرت ولی امر الله:

1 - " در خصوص امر لاتار، امور غير منصوصه به نصّ کتاب وصايا راجع و محوّل بيت العدل اعظم است . عجالتاًآن محفل مقدّس مرکزی و محافل محلّی روحانی از ممانعت و ترغيب خود داری نمايند و از تحسين و تقبيح هر دو احتراز کنند . ياران را در اينخصوص آزاد و مختار گذارند تامِن بعد تکليف قطعی معيّن شود ولی بايد امر لاتار منحصر در امور خيريّه باشد و عايداتش تماماً راجع بصندوق خيريّه محافل روحانيّه گردد" (توقيعات مبارکه 48-1922، جلد 3، ص 52)

2 - " امّا مسأله لاطاری فرمودند اين فروعات غير منصوصه به بيت عدل راجع و قبل از بيت عدل در هرجا باقتضای آنجا محفل روحانی بايد مواظب اينگونه امور باشد " (گنجينه حدود و احکام ص 345)

بیت العدل:

1 - " مواردی که مشمول اين حرمت می شود در آثار جمال مبارک ذکر نشده است . حضرت عبدالبهاء و حضرت وليّ امراللّه تصريح فرموده‌اند که تفاصيل مربوط به اين حکم را بيت العدل اعظم معيّن خواهند فرمود . بيت العدل اعظم در پاسخ به سؤالاتی که آيا لاتار ، شرط بندی در اسب دوانی و فوتبال و بينگو و امثال آن قمار محسوب می شود يا نه چنين فرموده‌اند که اتّخاذ تصميم در باره اين امور موکول به آينده است و عجالةً از محافل و افراد خواسته‌اند که نه ممانعت نمايند و نه ترغيب ، بلکه اين امور را به وجدان افراد واگذار کنند . طبق دستور بيت العدل اعظم اعانت به صندوقهای امری از طريق لاتار و بخت آزمائی و امثال آن موافق و مناسب نيست " (كتاب اقدس – شرح 169)

منابع
محتویات