در کتاب مستطاب اقدس نازل قوله تعالی: "ايّاکم ان تجاوزوا عن الأثنتين و الّذی اقتنع بواحدة من الامآء استراحت نفسه و نفسها." ( بند ۶۳)
حضرت عبدالبهاء جلّ ثنائه در لوح مسيس روزنبرگ ميفرمايند قوله الأحلی: "بنصّ کتاب اقدس در تزويج فی الحقيقه توحيد است زيرا مشروط بشرط محالست."
و در لوح حکيم داود نازل قوله العزيز: "امّا در خصوص تعدّد زوجات منصوص است و ناسخی ندارد .... من ميگويم عدالت را در تعدّد زوجات شرط فرمودهاند تا کسی يقين بر اجرای عدالت نکند و قلبش مطمئن نشود که عدالت خواهد کرد متصدّی تزويج ثانی نشود چون حتما يقين نمود که در جميع مراتب عدالت خواهد کرد آنوقت تزويج ثانی جائز .... و عدالت بدرجه امتناع است .... مقصود اين است که تعدّد زوجات بدون عدالت جائز نه."
حضرت وليّ امراللّه جلّ سلطانه در لوح جناب آقای علیاکبر فروتن مورّخ ١۶ شهر المسائل ٨٩ = ٢٧ ديسمبر ١٩٣٢ ميفرمايند قوله الأحلی: "سؤال هفتم راجع بتزويج نمودن دو زن در آن واحد، فرمودند نهی صريح است زيرا مشروط بشرط محال است."
و در لوح مبارک مورّخ ١٢ شهر المسائل ٩٢ = ٢٣ دسامبر ١٩٣۵ که باعزاز محفل مقدّس روحانی ملّی بهائيان ايران شيّد الله ارکانه نازل شده ميفرمايند قوله الأعزّ الاحلی: "راجع بسؤال اوّل و ثانی فرمودند بنويس تجاوز از يک زوجه و کتمان عقيده با وجود تحذير و تأکيد و نصيحت امنای محفل روحانی نتيجهاش در اين ايّام محروميّت از حقّ انتخاب در جامعه و از عضويّت محافل روحانيّه است ولی اين انفضال اداريست نه روحانی. قرار قطعی و حکم نهائی راجع بامنای بيت عدل اعظم است ...."