مورخ ٢٧ نوامبر ١٩١١ در منزل مسیو اسکات در پاریس: درباره خصوصیات و تأثیرات مجالس روحانی

حضرت عبدالبهاء
اصلی فارسی

مورخ ٢٧ نوامبر ١٩١١ در منزل مسیو اسکات در پاریس:
درباره خصوصیات و تأثیرات مجالس روحانی 1

(خطابات جلد اول، ص.۲۲۱ـ۲۲۴)

هُوالله

اين منزل محفلی است بهائی. محفل بهائی هر جا تأسيس گشت روز به روز اتساع علوم شد و سبب حصول روحانيت کبری گرديد و علت محبت بين بشر گشت در اندک زمانی ترقيات فوق العاده حاصل شد. در طهران وقتی محفل روحانی تأسيس شد، در يک سال تعدد پيدا کرده، به نه رسيد. به اين سرعت انتشار يافت. و الآن در جميع محافل احبای الهی جمع می شوند و به نهايت محبت و الفت و سرور با همديگر ملاقات می نمايند، تبليغ امر اللّه می کنند، به تعليم نفوس جاهله مشغولند و تأليف بين قلوب ميکنند و اعانت فقرا می نمايند و در فکر معيشت عجزه می افتند معالجه بيماران می کنند به فرياد بيچارگان ميرسند. لهذا اميدوارم چون در پاريس تازه اين محفل تأسيس شده، همينطور مثل محافل ايران روز به روز ترقی کند، بلکه از آنجا بيشتر ترقی داشته باشد. اگر چنانچه احبای الهی ثابت و مستقيم بر امر بمانند و بموجب تعاليم بهاء اللّه سلوک و حرکت کنند، هر فقيری را معين باشند و هر مريض را پرستار شوند و هر بيچاره ئی را ملجأ و پناه گردند، يقين است که در اندک زمانی اين محفل نورانی گردد و نتايج عظيمه از آن حاصل شود و روز به روز نفوسيکه در اين محفل هستند در مراتب کمالات انسانی ترقی خواهند نمود.

محفل بايد بر يک اساس متينی تأسيس شود. از اول، وظائف محفل يعنی آنچه را بايد مجری دارند ذکر کنند و قرار بدهند. اولا اساس اين باشد که اين محفل از برای نشر رحمت باشد. و ثانياً اينکه خدمت به وحدت عالم انسانی نمايند. و ثالثاً اينکه قلوب ناس را منور به نور هدايت کنند. رابعاً اينکه به منتهای مهربانی با جميع ناس معامله نمايند. خامساً اينکه به ملکوت الهی دائماً تضرع و زاری کرده مناجات کنند تا به خدا نزديک شوند. سادساً آنکه در جميع معاملات و جميع مکالمات صدق محض باشند. سابعاً اينکه بايد هريک در نهايت امانت و ديانت باشند تا اينکه در ميان خلق مشهور شود که اين شخص کامل است، حاذق است، امين است، رحيم است، کريم است، شجاع است، منقطع از ماسوی اللّه است، منجذب به نفحات اللّه است شخصی است الهی. و نزد عموم واضح و مشهود باشد که هر نفسی بهائی شد، آن نفس در جميع مراتب و فضائل شخص کاملی است. حالا مقصد از محفل اين است که اين گونه مذاکرات در آن بشود تا احبای الهی يکديگر را تشويق و تحريص کنند و همديگر را نصيحت نمايند و سبب شوند که اين محفل عبارت از يک نفس بشود، روح واحد قلب واحد احساسات واحد، اتفاقات تام حقيقی حاصل شود. مقصود از محفل اين است.

من دعا می کنم که شما ها در اين محفل روز به روز منور تر گرديد، روحانی تر شويد، محبت اللّه بيشتر ظاهر گردد، اخلاق اهل محفل بهتر شود، توجهشان به خدا بيشتر گردد، در درگاه احديت مقرب تر شوند تا هر يک مانند شمع به نور موهبت کبری روشن و درخشنده گردند.

رحمانا، رحيما، کريما شرق و غرب از انوار مشرق جمال منور است و مشام روحانيان از نفحات قدست معطر. خداوندا، بندگان را در ظل عنايت پناه ده. نادانان را بر اسرار حقيقت آگاه کن. بيچارگان را ملجئی بخش و آوارگانرا سر و سامانی ده. دلهای شکسته را مسرور کن و مرغان بال شکسته را پرواز ده. تشنگان را از سلسبيل عنايت بنوشان و فقيران را از گنج ملکوت مستغنی فرما. طفلان را در مهد عنايت پرورش ده تا به بلوغ رسند. مريضان را به درمان آسمانی درمان فرما تا صحت و عافيت يابند. خداوندا کوران را بينا کن و کران را شنوا نما. مردگان را زنده کن و پژمردگان را تر و تازه فرما. نوميدان را اميد وار کن، و محرومان را بهره ئی عطا فرما. توئی بخشنده، توئی دهنده، و توئی مهربان. ای پروردگار هر چند ضعيفيم ولی تو قوی هستی و هر چند فقيريم، تو غنی هستی و هر چند ذليليم، تو عزيز هستی. پس نظر به فقر و ضعف مفرما بلکه آنچه مقتضای غنای مطلق وقوت و قدرت تو است ارزانی کن. توئی رحيم، توئی رحمن، توئی بخشنده، توئی مهربان.



  1. نطق مبارک عصر دوشنبه ٥ ذی حجّه ١٣٢٩در منزل مسيو اسکات -پاريس ٢٧ نوامبر ١٩١١
منابع
پیوست‌ها
Tablet audio