احكام و تعاليم فردى - نهی از اشتغال در ايّام محرّمه

حضرت بهاءالله

نهی از اشتغال در ايّام محرّمه

حضرت عبدالبهاء:

1 - " در اياّم سنه نه روز اشتغال بشغلی فی الحقيقه جائز نه . بعضی بنصوص الهيّه و بعضی قياس بآن . يوم اوّل و ثانی محرّم و سه يوم عيد رضوان و يوم هفتادم نوروز و يوم نيروز و يوم بيست و هشتم شعبان و يوم پنجم جمادی الاولی . امّا يوم ششم قوس اشتغال ممنوع نه اگر ياران احياناً شادی مينمايند اين طوعاً بدلخواه ايشان است امّا فرض نه و واجب ايّامی است که تعلّق بجمال ابهی ونقطه اولی دارد يعنی اين نُه روز اشتغال بکسب و تجارت و صناعت وزراعت جائز نه و همچنين اجرای مقتضای مناصب و وظائف يعنی اجرای خدمت حکومت ".

(ص ٢-١١ ج ٤ امر و خلق با دو تفاوت جزئی در ص ٧-٣٥٦ گنجينه حدود و احکام و در مقدّمه رساله ايّام تسعه)

2 - " يوم بعثت () حضرت اعلی و يوم هفتادم نوروز و روز بيست وهشتم شعبان و يوم اوّل محرّم و يوم ثانی محرّم و يوم نوروز و سه روز رضوان اشتغال بامور حرام است ".

(مقدمه رساله ايّام تسعه - () در ص ١٢ ج ٤ امر و خلق "مبعث "درج شده است)

3 - " در حقّ چوپان در ايّام ممنوعه از کار در عيد رضوان سخت گرفته نشده است بجهت اين است که ظلم بحيوان است ".

(ص ١٣ ج ٤ امر و خلق)

در باره روز تعطيل هفته حضرت عبدالبهاء ميفرمايند:

4 - " يوم راحت در اين دور ، روز جمعه است " (ص ٢٠ ج ٤ امر و خلق)

حضرت ولی امر الله:

1 - " اشتغال بامور در ايّام متيرّکه منصوصه از محرمات حتميّه ... موظّفين ادارات و اطفالی که بمدارس اغيار ميروند بايد کمال سعی را در تحصيل اجازه معاف شدن بنمايند در صورت عدم قبول و امکان ، مطيع و منقاد باشند ... در خصوص خبّاز ها و قصّابها و صاحبان اينقبيل مشاغل در نقاطی که مشاغل مزبوره منحصر باحبّاء است سؤال نموده بوديد که دراين قسمت استثنائی در ايّام محرّمه متبرّکه برای آنان هست يانه ؟ فرمودند بنويس کسر حدود بهيچوجه من الوجوه جائز نه و استثنائی مقبول و محبوب نبوده و نيست . سستی و تهاون در اين موارد علت ازدياد جرأت و جسارت دشمنان امراللّه خواهد گشت ".

(ص ٤-١٣ ج ٤ امر و خلق و از خط چهارم ص ٢١١ منتخبات توقيعات مبارک)

2 - " اشتغال بامور در ليل و نهار، هر دو، از محرّماتِ حتميّه است ". (ص ٣٥٧ گنجينه حدود و احکام)

و در بيان مبارک ديگر آغاز و خاتمه يوم را معيّن ميفرمايند بقوله المطاع :

3 - " و ديگر سؤال نموده بوديد در اين امر مبارک ، روز را از غروب آفتاب تا غروب بايد حساب کرد يا از نصف شب به نصف شب . فرمودند بنويس ميزان غروب آفتاب است نه نصف شب ". (ص ٢- ٢٧١ ج ٣ توقيعات)

4 - " اما محافل و لجنات و دوائر امريّه د رايّام اعياد و مصيبات تعطيل آنها احسن و اولی ولی قرار قطعی و نهائی در اينخصوص راجع به بيت عدل عمومی است ". (ص ٣٥٨ گنجينه حدود و احکام)

منابع
محتویات